Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest van Kunst Na Strijd geeft leerlingen, jong en oud, de kans om te ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Onder enthousiaste begeleiding van dirigent Sterre van Wijgerden wordt er op een speelse en laagdrempelige manier geleerd hoe de klank en kleur van je eigen instrument mengt met die van de andere muzikanten. De leerlingen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en geprikkeld om te groeien in muzikale ontwikkeling. Door de eigentijdse en uitdagende muziekkeuze van de dirigent is het feestje om elke keer weer naar de repetitie te komen. Daarnaast ervaren de leerlingen één keer in de maand hoe het is om met het harmonieorkest van Kunst Na Strijd mee te spelen, door een gedeelte van hun repetitie mee te doen.

Het opleidingsorkest heeft als doel om de leerlingen muzikaal te laten groeien en voor te bereiden op het harmonieorkest, maar belangrijker nog vinden we het plezier in het samen muziek maken.

Het Opleidingsorkest van Kunst Na Strijd bestaat uit een groep enthousiaste muzikale leerlingen uit verschillende leeftijdscategorieën die het leuk vinden om samen muziek te maken. Door goed naar elkaar te luisteren, samen te spelen en van elkaar te leren, komen ze met elkaar een stapje verder. Het Opleidingsorkest bestaat zoals gezegd uit leerlingen van alle leeftijden en wordt ondersteund door muzikanten uit het Harmonieorkest. De leerlingen volgen ook nog lessen bij de docenten die aan Kunst Na Strijd verbonden zijn. Door de combinatie van individuele muziekles en het samenspelen in het Opleidingsorkest, ontstaat een prima basis om door te stromen naar het Harmonieorkest. De leerling-muzikanten komen op deze manier zo snel en prettig mogelijk op het gewenste niveau. De leerlingen krijgen binnen het Opleidingsorkest van Kunst Na Strijd de kans om te ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. 

 

Sinds augustus dit jaar staat het orkest onder leiding van Sterre van Wijgerden. Onder haar enthousiaste leiding wordt er op een speelse en laagdrempelige manier geleerd hoe de klank en kleur van je eigen instrument mengt met die van de andere muziekinstrumenten. De leerlingen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en geprikkeld om te groeien in muzikale ontwikkeling. Door de eigentijdse en uitdagende muziekkeuze van de dirigent is het een feestje om elke keer weer naar de repetitie te komen en spelen zij de “Sterre” van de hemel.

 

Het Opleidingsorkest neemt elk jaar deel aan het Altena Streek Festival. Daarnaast nemen ze ook deel aan diverse andere (muzikale) activiteiten.

 

Het Opleidingsorkest repeteert elke dinsdag van 18:15 tot 19:15 uur in Sport en Cultureel Centrum ’t Rondeel, Het Rond 2, 4285 DE Woudrichem.

Op de repetitie ben je altijd van harte welkom om te komen luisteren of om informatie te vragen.

Voor telefonische informatie kun je na 18.00 uur contact opnemen met Joost Wolters (06-11143149).